Concept, trafic, conversie şi revenue: 4 care dau măsura succesului in marketingul digital

597bb99d-b5ec-4d30-bb10-89fab02431f8_9-tech-ideas

Am auzit de câteva ori vorba: „E foarte mişto ideea asta. Dar nu o să vândă. Ne trebuie vânzări nu campanii mişto”. Ideea este că cele două nu se exclud 🙂 după cum demonstreză foarte bine, de exemplu, the tipp-ex experience sau ROM: american. Cred că astfel de gânduri ne ajută defapt doar să cădem în capacana mediocrităţii în comunicare şi în marketing. Sigur, trebuie însă ca noi, cei din barca oamenilor de marketing şi a agenţiilor, să gândim strategii care au awareness focus, brand engagement focus sau lead generation/sales focus şi abordările, tacticile, bugetele pot diferi. Deci problema, de cele mai multe ori, nu este a conceptului, ci a mecanicilor din spatele acestuia care servesc in mai mare sau mai mică măsură la livrarea de trafic, conversii sau venituri in urma unei campanii in mediul online.

Conceptul creativ este cel care iţi poate duce indicatorii peste limitele asigurate de bugetul de advertising şi care iţi poate aduce engagement de calitate din partea comunităţii online, ceea ce duce cătra trafic crescut in mediile activate in cadrul unei campanii, şi, in consecintă, expunere mai mare deci şanse de conversie mai mari şi de revenue mai mare. Şi iată cum se leagă totul 🙂

Dictionarul Explicativ Romîn spune aşa: CONCÉPT, concepte, s. n. 1. Idee generală care reflectă just realitatea; noțiune 2. Ciornă, schiță, bruion. 3. idee, noțiune care constituie treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectarea realității. – Din fr. concept. Deci, conceptul unei campanii de comunicare sau conceptul creativ, trebuie să fie acea idee generala, esențială și definitorie comunicarii mesajului pe care brandul îl poate servi targetului său, și pe care o vom putea regăsi ca un fir roşu printre toate acțiunile specifice de comunicare realizate mai departe in mediul online pentru un anumit brand (sau in orce alt mediu in care comunicăm). Acţiunile pe care le vom intreprinde, de la content marketing până la SEO sau PPC trebuie să se subscrie unei strategii care urmăreşte nişte obiective clare (creşterea notorităţii sau a expunerii brandului in…cu…, generarea de… leaduri, creşterea ratei de revenire pe site cu…, atingerea unei rate de engagement de…), şi să comunice în direcţia conceptului ales.

Acestea fiind spuse, să ne uităm puţin la o serie de metrici important de urmărit in marketingul digital, când vine vorba despre trafic, conversie şi in general ROI. 14, mai exact. De măsurarea lor atentă depinde cât de bine reuşim să inţelegem ce are impact, ce trebuie schimbat şi cum în urma campaniilor derulate in mediul digital. Iată-le exeplicate intr-un inforgrafic realizat de DigitalMarketingPhilippines:

most important digital marketing metrics

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s