Se poate şi altfel: O ţară în care…

Vorbesc rar despre alegeri politice pentru ca politica e unul din acele subiecte la care toata lumea „se pricepe” indubitabil si in functie de setul de valori de la purtator, fiecare are dreptatea lui. Dar am un nod in gat de-o saptamana la gandul ca Ponta e asa aproape sa ne fie presedinte. Asa ca iata:

Sunt multi care au spus-o mai bine decat o voi putea face eu, deja. Dar cu cat suntem mai multi cu atat mai bine pentru ca acum trebuie sa fim o majotitate. Ma simt insa datoare sa spun ca acum e, la modul cel mai serios, timpul Sa spunem stop, punct, si de la capat.” Si sa incepem cu capatul de sus al tarii. Da, presedintele singur nu poate schimba o tara. Dar este un om cheie pentru a noastra. Poate da voce, directie, insufletire, un model si o mana de fier pentru ca in tara asta sa se faca in sfarsit lucrurile cu cap si coada. Ne trebuie un strateg bun si un om cu bun simt.

Acum, lucrurile arata asa: tara asta e parca rupta in doua, Romania nu are buget pentru anul urmator, in schimb are un prim-ministru demagog, parsiv, deranjat prea des de observatiile Europene despre managementul defectuos al acestei tari, si la drept vorbind nerecomandat pentru pozitia pe care o ocupa sau pentru cea pe care vrea sa o ocupe nici de rezultate, nici de cariera, nici de calitati umane si nici de dreptul propriilor cuvinte. Ceea ce este ironic, avand in vedere ca dumnealui este scolit in drept. Un prim ministru care felicita reusitele mari ale comunismului cu urale si covor rosu din Coreea de Nord sau China. Dar…stai putin, pentru ce au iesit pe strazi atataea mii de oameni tot din tara asta, tot ai nostri, acum 25 de ani, ca sa scapam de asta? Cum sa fie posibil sa ne intoarcem singuri inapoi in timp, ca un titirez social ametit? Cred ca generatie mea nu va face asta.

Mai sunt inca 47% dintre noi care nu ai iesit in primul tur la vot. Daca vrem sa schimbam ceva, trebuie sa fim mai multi. Diaspora romana a inteles. Prietenii mei din Marea Britanie si Italia au inteles. Au vrut sa aleaga un viitor mai bun pentru tara asta din care nu au plecat de bine ce era, prea multi dintre ei. Au avut grija niste capete diace sa ii impiedice sa voteze pana la capat, dar e bine ca puterea care azi guverneaza Romania s-a temut de forta lor si e rau ca i-a intaratat pana intr-acolo incat diaspora romana nu mai simte descumpanire si revolta. Si noi, din tara, trebuie sa ne revoltam. Avem fiecare cate un vot sa facem asta.

Am votat in primul tur cu Monica Macovei. Documentat si cu toata convingerea. Si am stiut ca nu va intra in turul 2, din motive tehnice si de strategie pe care le-au explicat deja altii mult mai bine decat as putea sa o fac eu. Dar cred in continuare ca ea reprezinta unul din modelele de care are nevoie Romania. Klaus Iohannis este un altul. Acum, cand mi se pare deja urgent sa facem o schimbare profunda, mai avem in prim plan doar doua optiuni. Si o viziune despre Romania mai buna, pe care sper ca majoritatea o impartasim.

Pasul 1 pentru ca ea sa prinda contur, este majoritate la vot pentru Iohannis. Sigur, nici el, ca nimeni dintre ei si dintre noi, nu e perfect. Dar ascultati-l pana la capata pe omul asta coerent, onest si neaos in vorbe dincolo de toate, educat, cu viziune si care descrie un plan bun pentru Romania. Si dati mai departe vecinilor, colegilor de facultate, de serviciu, prietenilor si rudelor ora asta de speranta ca se poate si altfel:

/ALEGERI+PREZIDENTIALE+2014+Klaus+Iohannis+despre+tema+ruperii+Tr?video=0&width=600&height=400

Mergeti la vot. Si votati pentru o tara din care sa nu vrem la anu’ sa fugim cat mai multi.

  • O tara in care prostia, frauda, coruptia si smechereala sa nu faca legea fara niciun fel de opreliste
  • O tara cu un presedinte care da mai mult de doi bani si-un plagiat pe educatie
  • O tara care nu poate fi cumparata cu un kil de ulei si o galeata
  • O tara in care nu ni se incalca dreptul la vot si nu ni se insulta josnic inteligenta
  • O tara cu un presedinte pe care nu il arata cu degetul Vestul si care sa aiba o strategie de aparare nationala.
  • O tara cu economie care produce, nu doar aduce din afara
  • O tara in care oamenii ei mai si vin, nu din care doar pleaca
  • O tara la care macar din cand in cand, sa ne uitam cu mandrie, siguranta si curaj
  • O tara ghidată de valori, nu de moguli şi baroni
  • O tara in care sa mai avem o şansă de a trai, creste, invata, lucra şi muri cu demintate si o tara la care sa na gandim cu drag, oriunde am fi

Cum ar fi sa fie a noastra, tara asta? E o vorba din popor care spune ca o tara are presedintele pe care il merita. Hai ca putem sa alegem mai bine! Tara pentru care isi freaca Ponta si gasca lui mainile nu e tara mea. Nici a parintilor si bunicilor mei si nici a viitorilor mei copii. Hai ca suntem mai multi decat am fost in primul tur. Votati cu mintea deschisa si cu constiinta neparata de pomeni si traseism. Votati cu mintea voastra de romani destepti care stiu, in sufletul lor, ce e mai bine. Si vom vedea atunci cu adevarat care este presedintele pe care il meritam. Iesim mai multi la vot pe 16 noiembrie?

„Fiti eroi, in turul doi!” [Sibiu]

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s