3 intrebari si raspunsuri despre social media. Şi câteva ştiri digitale, BONUS

Am pus mai jos si am scris si pe blogul webuzz aceste 3 intrebari, care mi se par importante pentru felul in care ne ganditm planurile de marketing in mediul online.

 1.  De ce distribuie oamenii content online? Iata de ce, ne spune un studiu insightful despre psihologia sharingului.
 2. Ce retea sociala livreaza cel mai mult referral traffic? Aflam din acest raport. Sigur, datele pot sa difere in functie de profilul business-ului pe care il comunici in social media.
 3. Care este reteaua cu cea mai mare rata de utilizare pentru social login? Raspunsul e aproape previzibil, pentru ca e drept ca sa da o mare lupta intre gigantii Google si Facebook. Social loginul usureaza mult viata membrilor comunitatii tale sau abonatilor la site-ul tau si iti poate asigura rate de sharing mai bune.

Si felul doi, portia de stiri din mediul online:

 • Facebook aduce imbunatatiri procesului de photo post de pe device-urile mobile: alegerea ordinii de afisare a pozelor incarcate, preview al continutului inainte de publicare si functia de colaj. Ajustarile sunt valabile atat pentru Android cat si pentru iOS.
 • SlideShare introduce o chestiune foarte interesanta: optiunea de mapping Professional Journey.
 • IBM anunta un parteneriat strategic cu Twitter: foarte, foarte faina comunicarea despre cum „business decision making will never be the same” – pentru ca Twitter poate lua pulsul lumii si domeniului afacerii tale live, intr-adevar, si IBM alatura solutiile de data management.
 • Instagram intra si el, dupa cum era de asteptat, fiind cumparat de Facebook deja de ceva vreme, dar si in urma unei lansari similare din partea Tumblr, auto-play-ul video adurilor.
 • Facebook restructureaza Custom Audiences in Ads Manager: pe scurt, o claritate mai mare a categoriilor si mai multe criterii de organizare.
 • Pinterest face un update al designului profilurilor care este goood looking: poze de profil rotunde si o structura aerisita, centrata. Adica asa:

pinterest new look

 • Wikipedia isi propune obiectivul de a deveni „more mobile” la nivel global. Mai multe despre aceasta tinta aflam de la Recode.
 • About.me launches o aplicatie care urmareste sa inlocuiasca the old fashion business cards. Sa vedem daca va reusi, pana acum cartile de vizita au trecut testul timpului in era digitala.
 • Dar stai, nici Twitter nu ramane indiferent la trendul play-video in timeline. Doar ca face un update interesant, nu de auto-play, ci de timp multiple-screen, care iti permite sa rulezi un video in timp ce continui sa navighezi in feedul retelei de microblogging.
 • Se pare ca Facebook va incepe sa testeze drone wi-fi anul urmator. Adica…Facebook pentru toata lumea, oriunde? Ramane de vazut daca e spre bine sau rau aceasta miscare. Deocamdata insa e un zvon.
 • Twitter mai face un pas strategic. Va investi in divizia de Social Media Research a MIT „doar” 10 milioane de dolari.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s