Ziua internetului: 29 octombrie

Azi sărbătorim 45 de ani de internet: pe 29 octombrie 1969, primele două calculatoare au fost conectate pentru transmiterea unui mesaj online. Charley Kline de la UCLA (California) a reusit atunci pentru prima dată să se conecteze online si a transmis de la un calculator SDD Sigma 7 găzduit în universitate, mesajul ‘log’ către un calculator SDD Sigma 7 de la Stanford Research Institute, utilizând reţeaua ArpaNet. Mesajul ar fi trebuit să fie „Login”, însă sistemul s-a blocat după apăsarea tastei „g”. Conexiunea s-a pierdut, însă inceputul revolutiei internetului era deja pornit 🙂 Aşa au fost puse bazele ARPAnet, reţeaua care avea să acopere aproape tot globul sub numele de Internet. În 1970 s-a creat o reţea între Harvard şi MIT. În 1971 s-au pus bazele emailului.

 Acum, 45 de ani mai tarziu, 200 de miliarde de emailuri sunt transmise zilnic, 1,5 GB sunt transmiși în fiecare minut pe internet si la nivel mondial există peste 1 miliard de site-uri.

Samsung a realizat un scurt infografic care inlustreaza cum arata internetul la inceputurile sale si ce se intampla cu ajutorul sau acum:

Samsung - Ziua Internetului

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s