the social media demographics report 2014, de la Business Insider

business intelligence social media

Divizia Intelligence a Business Insider a realizat recent o cercetare despre utilizarea social media, cu focus pe piata din US dar si cu informatii importante la nivel global, colectate din peste 20 de surse de research si studii. Iata cele mai importante concluzii, in frunte cu importanta Linkedin pentru business, care incepe sa fie vizbila si in social media autohtona.

  • Femeile au inca o rata mai ridicata de acceptare a social media decat barbatii.
  • Facebook ramane inca, atat in US cat si la nivel global, reteaua sociala numarul unu in materia de preferite ale userilor de internet, chiar si in randul tinerilor.
  • DAR Instagram castiga foarte mult teren in randul tinerilor, atat in detrimentul Facebook cat si Twitter. Studiul spune ca 83% dintre tinerii cu situatie materiale peste medie folosesc Instagram. 28% dintre userii de Instagram au varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.
  • Linkedin este mai popular decat Twitter in randul adultilor. nucleul userilor este format din persoane cu varsta cuprinsa intre 30 si 49 de ani. Prezenta pe Linkedin este cu atat mai probabila cu cat nivelul de educatie al unui user este mai ridicat. 22% dintre userii de internet peste 18 ani spun ca l-au folosit. 38% dintre userii de Linkedin au studii superioare si 16% au studii de nivel mediu. Linkedin este, de asemenea, singura retea sociala de top cu un grad important de penetrare in categoria de vartsa 50 – 64 de ani, chiar mai mare decta in randul categoriei 18 – 29 de ani. 24% dintre utilizatorii de internet declara ca sunt interesati de Linkedin, si 19% dintre femei sustin acelasi lucru.
  • Twitter pierde echilibrul de gen al userilor, doar 15% dintre femei declarand ca il folosesc, si respectiv 22% dintre barbati.
  • YouTube ajunge la mai multi adulti intre 18 si 34 de ani decat orice retea de televiziune. Aproape 50% din acest grup de varsta viziteaza Youtube. Pentru generatia digitala, the Millenials, Youtube este un canal preferat de content,depasind uneori Facebook.
  • Snapchat este cea mai „tanara” retea sociala – peste 6 din 10 useri de Snapchat au varsta intre 18 si 24 de ani.

Un gând despre „the social media demographics report 2014, de la Business Insider

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s