Storytelling în social media: cum să spui cu tâlc şi eficienţă povestea unui brand

Vineri, pe 25 aprilie, am vorbit la conferinţa „Marketing la puterea X” organizată de cei de la Accendo, despre Intelligent Storytelling: concret, despre ce înseamnă storytelling in general şi despre cum trebuie construit el în mediul digital  – în care comunicarea se întâmplă rapid, dinamic şi feedback-ul consumatorului este adesea instantaneu -, despre tipologii de poveşti şi despre  regulile storytellingului.

Mai multe despre conferinţă am scris pe blogul Webuzz.

Am lăsat la final şi câteva resurse pe care le consider foarte utile pentru orice creativ, copywriter sau în general comunicator care vrea să înveţe mai mult despre cum se scriu cu sens, substanţă şi strategie poveştile, astfel încât să întoarcă rezultate valoroase pentru un brand. Dintre ele, daca ar trebui sa aleg două, aş alege:

1. volumul Story Engineering al lui Larry Brooks, pentru structura impecabilă a acestei cârţi care demonstrează că talentul de a scrie bine pentru industria comuniării nu este doar instinct şi creativitate, ci şi multă ştiinţa.

2. Cartea lui Robert McKee, Story: Substance, Structure, Style and the Principles of Screenwriting, pentruca este o sinteza foarte una a experientei si priceperii acestui profesionist al cuvintelor scrise.  Si pentru ca scriem, pana la urma, tot pentru un ecran si in mediul online. Doar ca ecranul este interactiv, deci provocarea este si mai mare 🙂

Si poate cel mai important, am listat cele mai importante 4 întrebări pe care ar trebui să ni le punem de câte ori ne aflăm la linia de start a poveştilor unui brand în social media. Iată şi prezentarea, sper să vă fie utilă:

 

Un gând despre „Storytelling în social media: cum să spui cu tâlc şi eficienţă povestea unui brand

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s