Pacita Abad: puterea motivaţională a artei

Leapsa artistică primita de la Cristina Colotelo in cadrul initiativei de sustinere a artei prin Facebook, a iesit cam aşa: in culori, plina de experimentalism si aventura vizuala care traieste public, langa noi. Avem nevoie uneori sa inspiram culoare si optimism insuflat de altii mai talentati decat noi, ca sa facem mai departe lucruri frumoase cu si in viata noastra. Si in general, avem nevoie de mai multe lucruri frumoase, construite cu talent, cu munca si devotament in jurul nostru. Pentru ca ceea ce ne inconjoara ne modeleaza.

Podul Alkaff din Singapore a fost pictat atat de vesel de Pacita Abad, aceasta Women of Color. Care spunea despre el asa: „I have always thought that art should play an important role in our everyday lives, and not just be a picture that hangs on the wall of the galleries and museums.”

art bridge singaporeYield to the Adventure este o pictura abstracta in care formele si culorile te hipnotizeaza, dar intr-o forma optimista. O privesti si zambesti. Nu este insa vorba doar despre formă şi culoare, ci şi despre o stare pe care Pacita a transmis-o in toate operele sale, lasand pentru posteritate un mesaj artistic viu, antrenant, colorat. Opera face parte din seria Endeless Blues a artistei: „During this period I spent a lot of time in my studio painting and listening to my favorite blues music. Endless Blues is an apt description of how I felt after September 11 and the ensuing battle in Afghanistan. On a personal basis, I struggled with lung cancer and its associated treatments. The emotional and physical sense of uncertainty made me take refuge in my studio. The result is that painting and listening to the blues was the best therapy. Like the blues, my paintings are always strong, sometimes sad, a bit nostalgic and very colorful.” yield to the adventure

Pacita Abad este o pictorita de origine filipineza stabilita in SUA.  O partea din operele ei pot fi admirate la Brooklyn Museum,Celelalte sunt raspandite in lume in peste 70 de tari, in expozitii de arta publice sau private. Cariera ei in pictura a inceput in 1970, cand a ajuns in SUA pentru a se specializa in drept, dupa ce urmase studii de stiinte politice in tara natala. De la politica si lege la arta…a fost un pas. Poate asa ar trebui sa fie, sa gandim legi si actiuni politice cu mai multa grija, ca si cum fiecare actiune lasa urme permanente pe şevalet? 🙂 Poate. Sau poate arta este doar acea particica din lume care ne incurajeaza sa visam la lucruri marete, speciale, care fac diferenta in peisaje monotone. Si apoi sa le transformam in realitate.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s