There’s a story behind every passion

  Mai ştii ce visai să te faci „când o să creşti mare?” Când foarte multe dintre colegele mele de grădiniţă sau şcoală voiau să devină doctoriţe sau profesoare, eu eram ferm convinsă că vreau să mă fac designer. Da, designer.  Ceea ce avea mult sens atunci, chiar dacă peste ceva ani urma să aleg o altă profesie cu mult sens :-), în care mă regăsesc în feluri diferite, în fiecare zi. De la tata am moştenit talentul pentru desen (care s-a prins de fratele meu mai mult, ce-i drept, dar a ajuns şi pe la mine o fiolă din el) iar de la străbunica mea, croitoreasă iscusită şi cu multă imaginaţie, dincolo de unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilărie, am rămas cu interesul pentru croieli perfecte, materiale rafinate, combinaţii vetimentare cu gust dar mai ales cu…un dulap de haine colorate.

Din fiecare bucată de material rămas după ce rochia unei cliente a prins contur, eu mai primeam o fustiţă, o bluzită, o eşarfă. Care ajungea uneori pe furiş în ghiozdan, pentru o paradă de modă cum se cade. (Mai ştii, mama, când ai ajuns mai devreme să mă iei de la grădiniţă şi eram îmbrăcata altfel decât am plecat de acasă? 🙂 ).

dress for life

Prin clasele 5-8 aveam în cameră nu ştiu câte dosare cu colecţii de desene în care modelele îmbrăcau rochii d

e prinţesă, rochii de cocktail, costume office, zeci de combinaţii de pantaloni evazaţi, pană, clasici, cu talie joasă, înaltă şi bluze, cardigane, cămăşi şi tricouri. Şi zeci de reviste de modă aranjate cu grijă în colecţii. Treptat pasiunea pentru culori, texturi şi forme m-a făcut să acord atenţie designului interior. Şi aşa s-au adăugat la colecţii multe, multe reviste de home design, desene şi colaje de decor interior, idei de mobilier şi mai ales idei despre cum se pot combina piesele de mobiler într-o cameră. Dar asta…e o altă poveste.

Eh…şi timpul a trecut. Pe măsură ce anii treceau creioanele mele s-au pierdut prin cutii, sertare, iar colecţiile au ajuns în pod, în cutia cu „desenele copiiilor”, împreună cu o parte din sufletul şi inspiraţia mea. Şi tot închisă în cutie a rămas şi promisiunea că „atunci când voi fi mare, o să mă fac designer”. Acum două luni, vorbind cu Lavinia despre moda, stil, trenduri şi…dulapul cu haine, mi-am dat seama cât timp a trecut de când nu am mai făcut loc în timpul meu acestei poveşti atât de dragi mie. Şi m-a prins un dor…:-)

Nu neapărat de ceea ce iese când pun vârful creionului pe foaie. Pentru că, până şi frumuseţea desenului este relativă, nu doar a femeilor. Ci de puterea pe care mi-o dau culorile, şi pentru emoţia nesfârşită de a desena aşa cum făceam când eram copil. Dacă nu mă credeţi, cumpăraţi-vă o carte de colorat, sau incepeţi să desenaţi ce vă trece prin minte, pe ultima filă a agenedei de la birou. Veţi vedea că in desene nu există vârstă 😉

Până la urmă, facem lucrurile care ne plac pentru că ele ne trezesc stări, dorinţe şi amintiri frumoase. Iar frumuseţea lor ne încarcă bateriile, ne inspiră când pare că am stors ultimele idei şi soluţii din minte, ne calmează atunci când ne vine să o luăm la sănătoasa, şi ne face mai buni. Mai buni în ceea ce facem dar mai ales în ceea ce suntem.

Nu, nu am deschis cutiile cu amintiri. Şi nici nu îmi schimb jobul. Doar am decis că e timpul să îmi las din nou mâinile să deseneze mai des. Şi poate, când chiar o să fiu mare :-), desenele vor primi şi materialele şi croielile pe care le merită. Deocamdată, atunci când nu  fac marketing, descopăr şi redescopăr oameni, cărţi, filme, locuri şi mai nou, din nou, „inventez” haine. Ceea ce vă doresc şi vouă…să inventaţi, nu neaparăt modele de haine, desigur. Cum ar fi să inventăm chestii frumoase în viaţa noastră, în fiecare zi? 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s