De ce sa mergi la un eveniment de online marketing, in 8 intrebari.

14_jpgScriam pe blogul WeBuzz despre switch-ul de care era nevoie in evenimentele din industria de marketing online din Romania, care vine, iata, impreuna cu cele 3 conferinte ale primaverii organizate de Evensys.

Anul trecut cam pe vremea aceasta incepusem sa caut cu mai mare atentie motivatiile petru a merge la evenimente, in calitate de participant. Si ajungeam atunci la concluzia ca e nevoie de mai multa concretete si specializare pentru a vedea cu adevarat utilitatea informatiei si a timpului petrecut pentru learning si schimb de experienta, dincolo de networking. In vest trecerea s-a facut si evenimente ca iStrategy , Online Marketing Summit sau Social Media Worldforum vin, prin speakerii lor, cu practici si concepte pe baza carora conversatiile specializate pentru acest domeniu pot prinde contur si se pot incarca de know-how si perspectiva.

Avand in minte urmatoarele conferinte de online marketing de la noi, dar si din restul Europei, iata care sunt motivele pentru care cred ca trebuie optat sau nu pentru a participa sau nu la un eveniment din industrie, formulate sub forma de intrebari la care…fiecare isi poate raspunde:

1. Ma intereseaza subiectul conferintei? Si daca da, din ce punct de vedere? Dintr-o intreaga agenda de conferinte internationale si locale, pe mai multe subiecte generale sau de nisa, este important sa alegem sa mergem la acele evenimentele care rezoneaza cu preocupari personale sau profesionale, pasiuni, interese, prioritati, nevoi pe care le avem intr-un anumit moment.

2. Ce anume, concret, ma intereseaza din agenda evenimentului? Daca de exemplu ma intereseaza numai un speaker, poate il voi regasi la mai multe conferinte pe durata unui an si nu este musai sa merg la toate, atata vreme cat subiectele de discutie sunt similare. Altfel, daca peste 50% din subiectele din agenda sunt lucruri noi, interesante, sau care au o legatura imporanta cu experienta si activitatea mea, merita sa fiu acolo si sa aflu despre ele, in compania unor oameni cu aceleasi interese ca si mine.

3. Ce imi doresc sa obtin in urma participarii? Programul, speakerii, participantii, ma pot ajuta in ceea ce imi doresc sa obtin? Spatiul pentru „asteptari” din formularele de inscriere la un eveniment nu este, de cele mai multe ori, pus acolo ca sa dea bine, ci ca sa vina in ajutor atat participantilor cat si organizatorilor 😉

4. Care este rolul meu in cadrul acestui eveniment? Sunt participant simplu si daca da, din ce categorie de participanti fac parte (bloggeri, clienti, agentii, freelanceri, dezvoltatori, etc). Sunt keynote speaker, moderator, sau inside-man…fiecare din aceste roluri vine cu responsabilitatile si beneficiile sale.

5. Ce obiective profesionale sau personale pot atinge participand? E posibil ca acestea sa nu fie clare, si la unele evenimente, mai ales cele cu un cocnept nou, sa mergem din curiozitate sau just for fun 🙂 Insa, pe masura ca numarul participarilor noastre creste, la fel ca si numarul evenimentelor pe parcursul unui an, trebuie sa avem si un criteriu care tine de dezvoltarea noastra sau a business-ului in care activam, pentru ca participarea sa aiba cat mai mare utilitate.

6. Care sunt top 3 lucruri pe care consider ca le voi castiga participand? De la networking pana la intelegerea unor trenduri noi in domeniu, e bine sa avem clar in minte cu ce ne vom alege dupa cele cateva ore bune de conferinta.

7. Care sunt top 3 lucruri pe care consider ca le voi pierde participand? Aici este vorba despre prioritizare. Daca ce pierd este mai insemnat decat ce castig (vezi punctul 6), fie si la nivel de feeling, probabil ca e bine sa ma uit si spre alte evenimente.

8. Este rentabila participarea mea? Investitia in dezvoltarea noastra profesionala si personala este importanta, dar, de cele mai multe ori, are nevoie si de resurse. Daca esti pregatit sa le investesti, si evenimentul a raspuns bine la intrebarile de mai sus, e momentul sa finalizezi inscrierea 🙂

Un gând despre „De ce sa mergi la un eveniment de online marketing, in 8 intrebari.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s