About having balls. The politically correct balls.

Sau despre a indrazni, dar cu masura 🙂 Una dintre…micile prioritati din viata mea este sa pot spune  zi de zi ca am mai invatat sau descoperit ceva, ca am mai crescut. Cred ca este important sa ne propunem sa ne auto-depasim si sa fim autentici. Atat pentru una cat si pentru cealalta chestiune, avem nevoie insa de indrazneala de a iesi uneori din zonele de confort sau de ne zbate pentru idei in care credem.

In drumul spre dezvoltare personala exista momente in care iti dai seama ca particele din felul tau de a fi nu te ajuta neaparat. De exemplu, imposibilitatea de a spune „nu”, toleranta excesiva sau „atentia prea mare la detalii” in deursul careia pierdem esentialul. Si dupa constientizare, ce nu-i deloc usoara, urmeaza etapa a doua, care e si mai grea. Ajustarea. Cum nu avem un set de „scule” cu care sa mesterim la propriul comportament schimbarile nu sunt usoare, nu sunt rapide. Dar important este sa fie. Astfel incat sa ajungi sa ai  curajul sa spui clar si raspicat, de aici pana aici sunt eu, de aici pana aici sunt lucrurile dragi si importante, si de aici incolo este restul. Sau sa ai curajul sa te avanti intr-o directie noua sau intr-o situatie dificila pentru ca ai incredere in cine esti si in ce poti.

Indrazneala, indrazneala, dar cum stii cata  este buna?  As spune ca exista o parghie care ne poate ajuta sa facem mai usor pasul catre ce ne face bine, si ne poate ajuta sa avansam personal si profesional, fara a face rau altora. Si, la fel de important, fara a le oferi spatiu celor care au o lejeritate aparte in a lua ce nu-i al lor sau in a pretinde ce nu li se cuvine. Pe romaneste, se numeste asertivitate. Daca ne propunem sa fim noi insine, sa fim sinceri, purtand in minte si grija fata de ce se afla in jur, am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura. Reusim sa avem „the balls for the progress”, fara a deveni deplasati. Si aici…incepe discutia despre ce este si ce nu este deplasat.

Dar as spune, pe scurt, ca reteta aproape perfecta pentru a simti ca incepi intr-adevar sa ai acel „tupeu bun” care de duce spre succes, este formata din challenge si constientizare. Adica…sa stii cum sa fii asertiva si tabu, jongland inteligent intre acestea doua. 🙂

In prelungirea celor de mai sus, un mesaj fain pe un ritm care te prinde, a la Maria Haukaas:

Un gând despre „About having balls. The politically correct balls.

  1. Sau despre a indrazni, dar cu masura Una dintre…micile prioritati din viata mea este sa pot spune zi de zi ca am mai invatat sau descoperit ceva, ca am mai crescut. Cred ca este important sa ne propunem sa ne auto-depasim si sa fim autentici. Atat pentru una cat si pentru cealalta chestiune, avem nevoie insa de indrazneala de a iesi uneori din zonele de confort sau de ne zbate pentru idei in care credem.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s