Wreck it Ralph, o animație record de isteață și Vanilina, titirezul verzuliu

Imi amintesc că vorbeam acum vreo lună cu Cristina despre Wreck it Ralph și ne întrebam dacă o să prindă sau nu filmul, fiecare fiind de o parte a baricadei 🙂 In loc de răspuns, vă spun o poveste despre cel mai simpatic și isteț umor de content pe care l-am întâlnit după… multă vreme și multe filme consumate, animații sau nu neapărat. Și…despre Vanilina, un personaj care este intruchiparea perfecă a ce numesc eu „levely jubbly”.

Am intrat in sala de cinema cu oareșce aroganță a vârstei care îmi spunea că merg la „un filmde copii” și curiozitate față de contacul cu lumea jocurilor video, cu care nu am fost foarte bună prietenă, ci mai degrabă doar ne-am intersectat din când în când, în weekend și maxim in vreo dupamiază din săptămână, după școală 🙂 Dar…cu un pic de nerăbdare să o descopăr pe Vanilina. Nu știu câți o „cunoașteți”, dar eu de când am văzut trailerul am rămas în cap cu imaginea adorabilă a acestui titirez verzuliu cu dulciuri in păr, atârnat de-o cracă de copac colorat,  enervându-l pe Ralph, ditamai namila de demolator profesionist 🙂

La inceput, filmul e simpatic, pentru că, adult fiind (așa imi place să cred uneori) îți amintește de copilărie, când visai că seara, după ce toată lumea, adoarme, juăriile prin viață. Curând insă incepe să devină, trust me!, un film interesant despre dorința de recunoaștere și prietenia adevărată. Cu aventură, emoție și umor construite inteligent, cu voci bine alese pentru personaje și multă, multă culoare. A, da, și un pic de dramă romantică  😉 Un fel de…sugar, spice and everything nice care te destinde, cel puțin, și te face să zâmbești, să râzi (și e ok să râzi pentru că toată sala râde) sau să scapi o lacrimă-două, atunci când prietenia este ilustrată atât de frumos încăt parcă devii din nou copil și crezi cu tărie în faptul că nimic nu o poate zdruncina.

Cum am mers la film cu două fetițe tare simpatice, de 7 și respectiv 10 anișori, am primit și feedbackul acestui target, mult mai apropiat de lumea lui Ralph din film decăt mine: „A fost frumos! Aș vrea să locuiesc in Bombonia…dar oare există cu adevărat?” „Ralph e cam tolomac el așa, dar e bun defapt…adică e un rău bun, chiar cel mai bun…înțelegi tu! 🙂 ” Well…acum mi-e doar de Vanilina. Si de Andra și Adi.

Ce e cu Bombonia, o să vă intrebați poate. Ei bine…vă las să descoperiți pe cont propriu. Ajung adesea să povestesc filmele care imi plac așa că…e cazul să ma opresc, spoiler alert! Vă invit însă să mergeți cu cei mici, sau cu prietenul, soțul, gașca, să vedeți Ralph Strică-Tot. Pentru că lumea lui merită descoperită, ca să evadăm puțin dina  noastră, și e tare, tare, simpatică.

Pentru mine a fost…un mare drops energizant, animat și colorat. Si se pare ca nu e numai părerea mea, pentru că Wreck it Ralph a urcat pe primul loc in box office-ul american după primul weekend in cinema. In plus, iată ce scriu, de exemplu, cei de la IGN US, una dintre cele mai cunoscute publicaţii online de divertisment şi tehnologie: Studio-ul de animaţie Disney şi-a recâştigat gloria cu acest film, ba chiar mai mult decât atât. Magia tehnologică nu înseamnă nimic fără emoţie, iar Ralph Strică-Tot nu se îndepărtează deloc de la misiunea sa principală: să ne amuze şi să ne înveţe ceva despre noi înşine.

Despre povestea lui Ralph, lumea sa și alte mici atracții venite direct din lumea jocurilor video, mai multe pe site, Facebook si la cinema. Vizionare plăcută!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s