Extremely Loud and Incredibly Close

A venit o nouă zi de luni, după unul dintre acele weekenduri în care toamna te îmbie să stai în casă cu cana de ceai în mâini, într-o sesiune interminabilă de vizionări de filme și seriale, citit și iar filme și seriale. Sau cel puțin…m-a îmbiat pe mine 🙂 Și trebuie să recunosc că a fost tare inspirată, pentru că astfel am descoperit un film din 2011, pe care nu știu cum de l-am ratat anul trecut.

Bazat pe romanul omonim al lui Jonathan Safran Foer, cu o distribuție deosebită, filmul „Extremely Loud and Incredibly Close” spune povestea lui Oskar Schell, un băiețel de 9 ani care își pierde tatăl în atacul de la 11 septembrie și, un an mai târziu, va găsi in dulapul acestuia o cheie și va porni în căutarea încuietorii pe care aceasta o deschide. O căutare lungă, complexă, plină de provocări pentru micuț, în care se descifrează inteligent nevoia de descoperiri și formele pe care le poate lua iubirea.

Este o poveste emoționantă și unul dintre cele mai bune filme ale anului 2011 după părerea mea. Un film la care zâmbești și plângi, un film care reflectă cu foarte de multă profunzime relațiile dintr-o familie, sensibilitatea și unicitatea modurilor prin care oameni diferiți fac față dramelor. Este acel film uman dar surprinzător, în care descoperi comportamente firești dar conturate de personaje de excepție, cu care poți rezona și pe care îți dorești să le urmărești.

Extremely Loud and Incredibly Close a fost regizat de Stephen Daldry după scenariul lui Eric Roth. Iar personajele principale prin viață prin Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, Max von Sydow, Viola Davis, John Goodman, Jeffrey Wright, și Zoe Caldwell.

Acesta este trailerul, iar despre carte în curând, după ce o primesc și citesc 🙂

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s