Doua carti de nota 20 : Da-mi banii tai & Trust me, I’m Lying

Nu 20 impreuna, 20 fiecare 🙂 Am terminat de citit una dupa alta doua carti cu atitudine, care reusesc sa te prinda intre coperti si sa te tina acolo pana la ultimul rand. Da, par controversate. Si acesta este primul motiv pentru care trebuie sa le citesti. Pentru ca intr-o lume in care exista inflatie de know how despre comunicarea digitala, succesul in X pasi pe Twitter, Facebook, Pinterest, blog si secretele social media 🙂 este nevoie de „spice and sugar” care sa te trezeasca periodic la realitate si sa iti aminteasca despre cum trebuie sa…”iesi din turma”.

Trust Me, I’m Lying: Confessions of a Media Manipulator  scrisa de Ryan Holiday este o carte pe care o citesti cu interes si cu putina revolta 🙂 Si care trebuie citita cu o minte limpede si deschisa, pentru a retine ca defapt este vorba despre un indemn la onestitate  in copy si in valoare adaugata (autentica) in marketare. O carte despre bloguri, jurnalisti, marketeri campanii, minciuni si manipulare. Ai despre caile din era actuala a comunicarii. O carte despre care Ryan Holiday spune asa, scurt si la obiect:” I’m going to explain exactly how the media really works. What you choose to do with this information is up to you.” O provocare, o amenintare? Tim Ferris de la NYT scria despre Holiday ca este „part Machiavelli, part Ogilvy, and all results…this whiz kid is the secret weapon you’ve never heard of.” Asa ca daca simtiti nevoie de o arma secreta, „Trust me, I’m Lying” poate fi drumul catre ea.

Da-mi  banii tai : metoda de copywriting a lui Gabriel Branescu este a doua carte pe care am citit-o in ultimele saptamani. O carte scrisa foarte bine si foarte direct, structurata natural in asa fel incat „iti ramane in cap”. Daca vrei sa ajungi copywriter, dar ti se pare foarte dificil, nu stii de unde sa incepi raspunsul este in cartea lui Branescu, in prezent Managin Partner al Badcat_ (fast and curious :-), un om de advertising din cuvintele si campaniile caruia  ai ce invata. Daca esti deja copywriter sau om de creatie, in general, indiferent daca iti petrecei jobul off sau online, este o carte buna de „refresh”, acel volum care te va face sa zambesti spunand :Aha! Stiam eu” sau „Damn it, cum de nu am vazut asta?!”…de la o pagina la alta 🙂 „E greu, fara experienta, fara o educatie in domeniu. Pleci practic de la zero.Oare? Eu iti spun de la inceput ca ai experienta, desi nu realizezi. Citeste cartea si ai sa descoperi ca te pregatesti de ani de zile. Te voi invata sa valorifici si sa sporesti aceasta bogatie si daca ai rabdare sa ma urmaresti vei ajunge sa scrii reclame ca un profesionist cu state vechi. Sau chiar mai bine decat multi dintre acestia! ” Asa incepe…
Lectura placuta! 🙂

Un gând despre „Doua carti de nota 20 : Da-mi banii tai & Trust me, I’m Lying

  1. Pai, in primul rand sa vad ce optiuni am: Declaratia, Jocurile Foamei, Divergent, Legaminte, Eve, Spulbera-ma…cred ca astea-s toate. Spulbera-ma si Jocurile Foamei sunt prea violente pentru mine… In Declaratia copii nu aveau o soarta prea vesela, deci nu. In Eve fetele erau folosite pentru repopularea planetei, deci nici gand. In Legaminte intreaga viata iti era programata si controlata de ‘aia marii’, deci nici aici. Mai ramane doar Divergent. Si sincer, eu n-as vrea sa traiesc in nici o distopie, dar daca totusi trebuie sa aleg, aleg Divergent. Chiar daca si acolo sunt razboaie si violente si alea alea, totusi mi se pare ca seamana cel mai bine cu lumea in care traim acum. V-am mai spus si in recenzie, nu luati totul exact asa cum e scris, ca pierdeti tocmai esenta cartii. Daca va ganditi un pic veti vedea ca si in lumea noastra sunt aceleasi categorii de oameni ca si in Divergent, care gandesc si actioneaza la fel ca si in Divergent, diferenta fiind doar ca noi suntem amestecati si nu avem etichete pe care sa scrie ‘Neinfricare’, ‘Candoare’, etc. Si cred ca as reusi si sa supravietuiesc in distopia asta pentru ca, daca as trai acolo, cu siguranta ca m-as alatura Prieteniei, pentru ca sunt genul care nu prea are treaba cu ce se intampla in jur, trece neobservat si nu se implica in razboaiele altora, nici la propriu nici la figurat. Adica, ati observat ca Prietenia e factiunea cel mai rar mentionata in carte, si atunci doar asa, in treacat? Acolo e locul meu.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s