Dacă ți-ai putea schimba destinul… BRAVE, o poveste despre curaj

Nimeni nu te poate opri să iți construiești drumul, să iți schimbi destinul, e nevoie să iți dorești cu adevărat și să fii curajos și restul…poate deveni poveste. Am citit ieri rândurile Laviniei despre cum puterea de schimbare și fericire sunt în noi și mi se par atât de pline de adevăr! Cred că fiecare știe în sinea lui cât de multe lucruri poate schimba sau influența, dacă ar avea curajul să o facă…numai că adesea ne găsim, exact în momentele în care ar trebui să avem curaj, slabi, temători, nesiguri, singuri. E un paradox…dar o zicală japoneză veche spune că abia atunci când spui că nu mai poți, este începutul testării limitelor tale, nicidecum sfârșitul lor. Cu asta în minte, cred că putem să găsim în noi în momente importante energie pentru a face pași decisivi.

Și unde ne găsim energia? În lucrurile și lângă oamenii care ne fac să visăm, să sperăm, să zâmbim, să fim copii. Există un motiv pentru care copiii sunt ca niște mici titirezi curioși: pofta lor de viață este zi de zi alimentată de descoperiri, povești și jocuri. Și vin momente când și noi avem nevoie de aceste lucruri.

Nu e ușor…nici eu nu am prea des timp pentru jocuri și povești. Dar mă bucur nespus când l-am găsit 🙂 Ieri, bucuria s-a întâmplat împreună cu CineForum. Am văzut un film pe care îl recomand oricui, dar oricui, fară limită de vârstă. De la cei mici până la cei mari. BRAVE (Neînfricată) reușește să fie captivant, înduioșător, magic și vesel 🙂 Povestea prințesei Merida împletește teme cu care fiecare dintre noi va rezona în felul său,ca viața de familie, iubirea dintre părinți și copii, conflictele dintre generații, lupta dintre tradiții și drumuri „rebele”. Iar peste ele se adaugă un strop de poțiuni magice, momente de luptă ca în basme și…personaje construite excepțional, după părerea mea. Dacă nu vă veți regăsi cel puțin in unul dintre ele…mai vorbim 🙂

Povestea filmului o puteți descoperi pe www.neinfricata.ro, nu vă spun foarte multe pentru că ar fi păcat să nu fiți surprinși din clipă în clipă în sala de cinema 🙂 Vă mai spun doar că Paula Seling este vocea din spatele coloanei sonore în română a filmului BRAVE. Melodia „Chiar pot zbura” are genul acela de versuri cu care merită să ne trezim pe buze în fiecare zi. Iar BRAVE este o capodoperă a celor de la Disney PIXAR, în care eu mi-am regăsit copilăria și care m-a cucerit. Și am convingerea că și voi veți găsi un strop din sentimentul că putem zbura oricând, și ne putem schimba destinul. Vizionare plăcută!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s