Caut prieten pentru sfârșitul lumii.

Un film care te surprinde de la prima vedere, cu titlul, merita văzut. 🙂  Lorene Scafaria a pus în scenă, la debutul ei regizoral, răspunsul la  întrebarea „Ce ai face dacă ai afla că vine sfârșitul lumii?” sub forma unei producţii cinematografice aduse în Romania de Forum Film. „Seeking a friend for the end of the world” (Caut prieten pentru sfarsitul lumii) este o comedie romantică despre o călătorie emoţionantă şi în același timp amuzantă, in preajma sfârşitului lumii. Vestea despre catastrofa care va incheia existența planetei ii determină pe oameni să îşi regăsească curaj oentru ce nu au avut  şi să judece viaţa în clipe unice, trăite la maxi.

Povestea este plasată într-un viitor apropiat, in care ultimele clipe pe care le va trăi vreodată omenirea se apropie. Un asterioid gigantic este în drum spre Pâmânt, iar încercările de a evita dezastrul au eşuat. În acelaşi timp, căsnicia lui Dodge (interpretat de Steve Carell), personajul principal, un vânzător de poliţe de asigurări, eşuează şi ea: atunci când află că sfârşitul lumii soseşte peste fix 21 de zile, soţia lui îl părăseşte pe loc.

Dodge este un barbat mai degraba introvertit  si conservator, dar vecina sa, Penny (interpretata de Keira Knightley) este o persoană pasională, plină de viață, care nu ţine cont de normele sociale. Cei doi se întâlnesc atunci când Penny îi aduce lui Dodge o scrisoare rătăcită de la Olivia, iubita din liceu şi marea lui dragoste. În momentul în care o revoltă izbucneşte în clădirea în care locuiesc, Dodge si Penny decid să evadeze împreună, dar cu destinaţii diferite: ea porneşte spre Anglia pentru a-şi petrece ultimele zile cu familia, iar el pleacă în căutarea Oliviei.

Călătorind împreună în maşina lui Penny, perspectivele lor asupra vieţilor lor, dar şi asupra lumii în care trăiesc, incep sa se schimbe…continuarea drumului apare și pe ecranele de cinema din România din 13 iulie 2012.Eu l-am vazut deja, la avanpremieră, și vă spun doar că Steve Carell si Keira Knightley joacă foarte, forte bine iar finalul este pe cât de neașteptat pe atât de…puternic. Vizionare plăcută!

5 gânduri despre „Caut prieten pentru sfârșitul lumii.

  1. Poate sunt putin subiectiv, deoarece Keira Knightley este una dintre actritele mele preferate si joaca splendid, de fiecare data, asa ca formularea „[…]Steve Carell si Keira Knightley joacă foarte, forte bine[…]” mi s-a parut usor pleonastica. Inca nu am vazut filmul, dar sper sa se ridice la nivelul asteptarilor pe care le-au generat vizionarea trailerului si review-ul de mai sus.

  2. dupa acest review chiar nu ai cum sa ratezi un asemenea film! De abia astept sa merg diseara! Din cate am citit, filmul are toate ingredientele necesare pentru un film de inceput de wk!

  3. am vazut filmul; este o tragicomedie din punctul meu de vedere! Nu este un film de baieti, mai mult fetele o sa se dea in vant dupa el….daca urmaresti firul povestii fara sa fii picky este foarte posibil sa te binedispui!

  4. mi-a placut filmul…plotul m-a intrigat primul, dupa personajele! Tema m-a facut sa merg si sa vad despre ce este vorba…nu citisem nimic despre el inainte…asa ca a fost o supriza mai mult decat placuta! Comedie romantik usoara, de vazut cu persoana iubita! Megeti de-l vedeti ca o sa va placa!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s