Cu gura până la urechi

Azi, într-o stație de metrou din București, o fetiță de vreo 5-6 ani mi-a dat o lecție din acelea pe care le mai dau eu când îmi zgârie auzul greșeli gramaticale și nonsensuri…nu întotdeauna pot să mă abțin (prietenii știu de ce și nu se supără…aproape deloc). Ei bine, astăzi a fost momentul pentru „the taste of my own medicine” 🙂

A venit metroul, am urcat și imediat după mine a urcat o fetiță brunetă cu părul creț, cam la fel de plină de energie ca un titirez abia învârtit și curioasă cu privire la tot ce și cine…se „întâmpla” în jurul ei. Vorbeam la telefon și îi explicam unei prietene despre cum „am râs cu gura până la urechi” de patinajele artistice pe gresia din hol ale câinelui părinților mei. Pierd semnalul și închid telefonul iar lângă mine, fetița se uită încruntată în sus. Și mă intreabă sfioasă și concisă:

– Cum poți să râzi cu gura până la urechi?

Mă blochez un moment, mă uit la doamna care o însoțea, probabil bunica, zâmbesc și apoi îi spun că era doar o figură de stil, am spus că râd cu gura până la urechi pentru că vroiam să explic cât de veselă eram. Mai bine tăceam…pentru că a venit cu hotărâre a doua întrebare, de undeva de după fusta bunicii:

-Nu e bine să fii așa veselă…pentru că dacă gura ajunge pană la urechi (și se trage sugestiv de colțurile gurii) rămâi fară obraji de tot…

Sau altfel spus, Q.E.D. O logică de fier, o concluzie plină de sens, dincolo de orice figură de stil sau absența ei. Cam așa:

Un gând despre „Cu gura până la urechi

  1. Interesanta lectie! Radem si noi cu gura pana la urechi, cu riscul de a ramane fara obraji, macar putin. Uneori copii au intrebari si explicatii pe care nu ai cum sa le ocolesti.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s