Ruinele de la Cernobâl și experimente secrete, în filmul Jurnalul Terorii

Marți am fost să văd Jurnalul Terorii, dupa vreo jumatate de an de cand nu am mai vazut un film horror. Ce se intamplă in film vă las sa decoperiți din trailer și pe cont propriu, în sălile de cinema. Lucrurile care mie mi se par interesante ar fi, pe scurt, acestea:

  • Filmul a fost regizat de  Bradley Parker iar scenariul ii aprtine lui Oren Peli, creatorul „Paranormal Activity„, deci, daca v-a placut stilul sau Jurnalul Teorii este un film pe care merita sa il vedeti. Din distributie fac parte (in ordinea in care mor in film..iar aici filmul puncteaza puternic, omorand pe parcurs toti protagonistii ) :  Dimitri Diatchenko – Uri, Nathan Phillips – Michael, Olivia Dudley – Natalie, Jesse McCartney – Chris, Ingrid Bolsø Berdal –  Zoe, Jonathan Sadowski – Paul, Devin Kelley–  Amanda.
  • Pentru fanii inraiti ai genului horror, filmul va parea destul de mild, dar sunt cateva momente in care iti vine sa sari din scaun, momente de suspans in care te astepti sa urmeze ceva ingrozitor, si suficiente elemente morbide in calatoria extrema a celor 3 cupluri de turisti.
  • Actiunea filmului, care are numele original „Chernobyl Diaries”, se petrece intre ruinele orasului contaminat Pripyat, in care locuiau muncitprii de la centrala nucleara Cernobil, impreuna cu familiile lor. Desi evenimentele nu sunt bazate pe fapte reale, exista si cateva aspecte interesante pe care le poti descoperi despre povestea tragica a exploziei de la centrala nucleara, in 1986.
  • Finalul este unul mai apropiat de filmele SF decat de cele de groaza, pentru ca in spatele animalelor gigante cu modificari genetice si ale exemplarelor zombi care ii urmaresc si ii ucid pe turisti unul cate unul, se afla un experiment stiintific secret…care trebuie sa ramana secret cu orice conditie. Pe scurt, daca ati citit carti, articole si ati urmarit documentare despre evenimentele dezastruoase de la Cernobil, o poveste care poate sa va transmita, dincolo de subiectul concret, starea de terifiere a contactului cu efectele nucleare, Jurnalul Teorii e o alegere buna.

Un gând despre „Ruinele de la Cernobâl și experimente secrete, în filmul Jurnalul Terorii

  1. Brr… pare destul de „creepy” . Multumesc ptr mentionarea lui, o sa fie pe lista mea cu filme bune de vazut 🙂

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s