Trecerea la Fastupload.

Am inceput din weekendul trecut sa folosesc Fastupload.ro, contul premium, si pentru ca m-au intrebat cum mi se pare, iata pe scurt cum m-am descurcat si inteles cu el 🙂

Pentru ca lucrez in social media, am nevoie in fiecare saptamana sa trimit si sa primesc cat mai repede seturi de poze si filmari de la evenimente, soundtrack-uri,  prezentari foarte mari despre campanii sau rapoarte pentru clienti. Si trebuie sa recunosc ca mi-a luat ceva vreme sa raman la o singura platforma pentru stocare si transfer de fisiere, am tot trecut de la una la alta si nu am dat prea mare atentie acestui aspect pana acum…ceea ce a a venit, pe alocuri, cu nervii de rigoare pentru viteza de upload, intarzierea confirmarilor ca fisierele au fost primite, si alte lucruri de care sunt sigura ca v-ati lovit si voi macar o data 🙂 Dar vine o vreme cand trebuie sa ne punem ordine in (transferul de) lucruri.

Colegii care au lucrat cu mine pe parte de design pana acum pot confirma (cu exasperare :-)) ) ca sunt destul de exigenta cand vine vorba despre ergonomia si aspectul unui site sau ale unei aplicatii. Asa primele lucruri la care m-am uitat cand am incercat Fastupload.ro a fost designul si accesibilitatea platformei pentru un user obisnuit, cum sunt eu in acest caz. Si mi-a placut designul…”scurt si la obiect”, integrat cu social media.

Este un site  intutiv, in care gasesti usor calea de acces catre contul tau sau fisierele pe care le-ai incarcat, odata logat ai in partea stanga toate functiile contului tau, iar in partea superioara meniul orizontal cu informatii  generale despre platforma are si sectiune de Frequently Asked Questions, ceea ce mi spare foarte ok. Pentru ca, de cele mai multe ori, ceea ce noua ca „producatori” ai unui produs pentru online ni se pare firesc nu este la fel de firesc si pentru end-users.

O alta functie care mi se pare interesanta este „Seiful” in care poti stoca pana la 70 GB de documente foarte importante. Concret, in cazul meu, pentru ca lucrez si cu documentatie confidentiala destul de voluminoasa, pe unele proiecte, sau pentru ca pot sa pastrez aici copiile in format electronic ale unor acte pe care le folosesc mai des.

Si al treilea lucru  pe care l-am gasit util este istoricul accesarilor  fisierelor arhivate. In sectiunea numita „statistici” poti vedea cate accesari unice ai dar si totalul descarcarilor, ceea ce este destul de util de exemplu daca lucrezi cu o echipa mai mare si te intereseaza ca toti sa descarce si sa parcurga anumite materiale in timp util. Am incarcat si trasnferat pana acum pana la 7 GB de materiale si la capitolul viteza de upload site-ul a fost foarte ok. Uneori exista un mic lag la trecerea de pe o pagina a site-ului pe alta, in contul de utilizator (nu si la paginile generale ale site-ului) dar cred ca asta depinde si de numarul de useri care il folosesc si de viteza netului meu. De exemplu, azi-noapte pe la 3 AM se misca mai bine decat azi la ora 5 PM.

Acum, normal ca parerile mele despre Fastupload.ro sunt legate mai ales de felul in care imi desfasor activitatea profesionala, dar m-ar interesa sa stiu si cum vi se pare voua. Asa ca, daca aveti timp si interes, puteti intra pe site, testa si scrie pe blogul vostru ce parere aveti despre fastupload.ro: au trei termene de stocare a fişierelor asa ca puteti alege ce vi se pare potrivit (Utilizator „free” neanregistrat: 10 zile – 2GB; Utilizator „free” inregistrat: 30 zile – 10GB; Utilizator Premium – Nelimitat – 70GB). Iar  pentru cea (cele) mai reusite (sincere, concrete) impresii pot sa ofer (cel putin) un cont premium pe Fastupload.ro, pentru un an. Despre ce contine contul premium gasiti aici, sunt curioasa sa vad cum vi se pare, mai ales daca lucrati mai mult decat mine cu transferuri de fisiere, zi de zi. Astept parerile voastre pana vineri, ca sa le compar cu ale mele 🙂

4 gânduri despre „Trecerea la Fastupload.

  1. E superb site-ul. Ieri am dat peste el, nu mai stiu cum. Filebox.ro se apre ca au devenit cam slabi, vitezele sunt slabe, sunt foarte instabili.
    Eu in prezent am un cont de RapidShare Premium. Viteza de upload si download sunt la maximum.
    Mai ii valabil contul de 1 un an premium pe care il daruiesti gratuit

  2. Site de toata jena, cel putin in ultima luna august 2012. Abia se incarca si paginile sitului, stai 5 min sa se incarce pagina, darmite sa mai si uploadezi/downloadezi ceva.. Zici ca merg serverele lor cu caderi de bolovani, nu alta!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s