De cate femei este nevoie ca sa schimbe un bec?

Se pune ca cel mai destept lucru pe care il poti face astfel incat sa nu  mai rada oamenii de tine este sa faci singur haz de propria situatie. Mai trebuie sa cadem de acord si ca situatia in care nimeni nu rade de tine niciodata nu exista, nici macar daca esti tiran, avem destule marturii in carti despre cati au ras de Nero sau Hitler. Si…pentru ca in bancurile cu blonde nu ma regasesc deloc, mi-am adus aminte de clasicul parafrazat in titlu si m-am intrebat de ce nu are si o versiune…feminina 🙂 Am doua variante de raspuns, dar la fiecare in final este nevoie de una singura. Fir-ar, nu sunt deloc buna la bancuri! Nici macar nu prea le tin minte, defapt…

Anyway, in prima varianta de raspuns, o singura femeie care stie ce vrea si are grjia de ea (a se intelege aici nu protectie, ci grjia pentru cum arata, cum se imbraca, cum merge pe tocuri, cum ii sta parul, cum parcheaza masina, cum este aranjata mobila in casa, ce manaca, ce crema hidratanta cu SPF folosete, ce tratament anticelulitic este cel mai eficient, cate grade sunt afara si cand apar noile treduri in moda pe Facebook) poate convinge cu  usurinta aproape orice barbat aflat in apropiere sa ii schimbe becul…fie el politist, forumist sau vegetarian.  Sau, in varinata a doua, tot o singura femeie poate sa schimbe un bec cu manutele ei, urmand acesti pasi simpli. (da, articolul e scris de un barbat :-P). Pentru ca, de cand cu egalitatea drepturilor, avem in egala masura voie chiar si sa ne electrocutam sau nu, in functie de cat suntem de atente sau dibace, nu-i  asa? Acum…depinde si in ce stare de spirit de aflam cand se arde becul, pentru ca eu sincer pot fi astazi in prima situatie si maine in cea de-a doua.

Acum sa revenim la trebuiri mai serioase…ce vreau sa spun defapt este ca femeile vad in general mai multe posibilitati, si dincolo de ele, chiar si intr-o situatie simpla. In vreme ce, fara sa imi permit sa generalizez,  barbatii functioneaza altfel: tind sa vada si sa imbratiseze prima si cea mai simpla solutie practica. Daca nu sunt politisti sau forumisti, desigur 🙂 Iar aceasta capacitate  noastra poate fi in online extrem de utila. Da, poate ca simtul orientarii este mai bine ancorat in realitate la barbati, in majoritate, insa emotia si profunzimea analizei pot aduce rezultate mai bune decat orientarea instinctiva, atunci cand vorbim despre managementul unor comunitati, rezolvarea unor crize de PR sau shiftul uneri campanii care nu merge in directia buna.

Astfel de diferente fac sa merite evenimentele ca Women on Web, la care discutam despre rolul pe care il jucam in industria online din Romania, depre planurile pe care le avem, despre bune practici, realizari si modele. Asa ca…ne vedem pe 27 aprilie, la hotel Howard Johnson in Bucuresti, la editia din 2012 a conferintei organizate de Evensys si prezentata de Activia, ce va surprinde in mare oportunitatile si tendintele pe care online-ul le ofera astazi.

Wow va fi transmis live pe site si cativa dintre speakeri sunt Emilia Popescu, Alessandra Stoicescu, Bogdana Butnar, Cristina Bazavan sau Amalia Enache.  Cat despre schimbatul becurilor, deocamdata am un singur sfat: sa fie economic. Daca se sparge, revin cu vesti!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s