Dreptul la opinie

M-am gandit mult daca sa scriu ceva sau nu despre subiectul excluderii lui Dragos din echipa de ambasadori Samsung. Si am ajuns la concluzia ca, daca tot avem toti dreptul la opinie pe acest subiect, as putea la fel de bine sa mi-l exercit si eu.

Pe scurt lucrurile stau cam asa: o conversatie pe Twitter cu multe cuvinte grele  a declansat o discutie tot pe Twitter despre cum Samsung isi alege ambasadori care vorbesc si se poata indoielnic. (rezumat cu multe eufemisme). Discutia a dus catre investigarea cuvintelor folosite de Dragos si concluzia a fost ca ele nu au ce cauta in portofoliul echipei de Mobilers.  Ceea ce se traduce prin faptul ca Dragos nu mai este acum in echipa. Si atat. Nu prin faptul ca cineva il uraste, pe el si proiectele lui, sau ca echipa de ambasadori are ceva cu Haotik.

Din cat am interactionat cu el, Dragos mi-a dovedit ca este un om simplu, dar onest si perseverent. Si alegerea lui ca ambasador Samsung s-a datorat tocmai acestor calitati. Iar pentru brand, un utilizator care foloseste produsele cu entuziasm, scrie despre ele des merita atentie si respect. Nimic din cele pe care tocmai le-am scris nu s-au schimbat…in afara de faptul ca Dragos nu mai este membru in echipa Samsung Mobilers. Si asta se intampla pentru ca  regulamentul si contractul dintre brand si mobilers include inclusiv clauze legate de comportamente sau utilizarea unui limbaj cu care compania nu vrea sa se asocieze sau pe care nu le incurajeaza. (aceasta regula nu se va schimba, pentru ca ceea ce ne dorim de la o echipa de ambasadori nu are legatura cu controversele si injuraturile).

Acum…poate parea ca am dat dreptate mai mult altora decat lui in aceasta situatie, prin decizia luata. Dar lucrurile nu stau deloc asa.  Fiecare om are dreptul sa isi aleaga cum reactioneaza si  are dreptul sa se apere impotiva acuzelor, injuriilor, sa nu se lase „calcat in picioare” de diversi hateri, sa fie defensiv sau ofensiv, in functie de cum ii dicteaza autocontrolul si ambitia. Numai ca, uneori, alegem sa facem aceste lucruri mai putin tactic iar consecintele sunt neplacute. Daca s-a intamplat o singura data nu ne defineste neaparat si poate fi o lectie din care sa invatam, pentru ca data viitoare sa nu se mai intample. Si nu inseamna, in niciun caz, ca „ceilalti” au castigat. Ci doar ca lovitura de azi trebuie sa ne faca mai puternici si mai intelepti.

Si ar mai fi ceva, din categoria „si daca…?” Daca Dragos ar fi folosit argumente mai putin..colorate si organice si daca regulile nu ar fi scrise si semnate negru pe alb astfel incat sa incerce sa fie cat mai obiective, poate ca astazi Twitter-ul ar fi fost un loc mai putin palpitant. Dar cum perfectiunea nu exista…sa mergem mai departe, poate injurand mai putin ca sa putem lucra mai bine.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s