Cum arata un ambasador de brand?

A trecut jumate de an de cand am lansat proiectul de brand ambassadors Samsung Mobilers Romania si echipa a crescut la 20 de oameni super-pasionati de tehnologia mobila. In aceste luni am invatat de la ei si lucrand cu ei cateva lucruri esentiale care definesc (sau care nu definesc) un ambasador de brand. Teoretic, exista aceasta definitia cu care am pornit la drum :

A Brand Ambasador is a person empowered by a company to be the physical representative of the company with respect to sales and marketing. The Brand Ambasador is meant to embody the corporate image in appearance, demeanor, values, and ethics and promote them alongside with its own image.

In proiectul Mobilers aceasta misiune este incarcata si cu povesti si transmisa (aproape) live in social media: pentru ca fiecare dintre tinerii din echipa are felul sau de a se raporta la brand si la produsele sale si le (re)descopera din perspective diferite. Pentru ca fiecare are acces la o experienta autentica a device-urilor Samsung (fie tablete sau smartphones), ce poate avea uneori si momente mai putin placute (pentru ca, sa recunoastem, nu exista produse universal perfecte) dar este speciala din cel putin doua puncte de vedere: 1. al excluvitatii terminalelor si al companiei (in cazul acesta nu vobersc de compania Samsung, ci de compania colegilor de echipa, cu care fiecare dintre mobilers are ocazia sa schimbe idei, experiente, pareri).

Ca sa nu mai lungesc  vorba, pentru ca noua echipa are deja o prima misiune, iata ce am inteles de cand petrec timpul cu ei, si dupa doua runde de recrutari de tineri ambasadori. Un online brand ambasador potrivit este cel care:

 • intelege si apreciaza valoarea brandului si a produselor sale ca utilizator experimentat (adica, mai simplu spus, trebuie sa ii placa brandul al carui ambasador este)
 • are capacitatea de a intelege valorile si prioritatile de marketing ale brandului si de a le respecta
 • cunoaste si poate utiliza canale de promovare astfel incat sa se puna in valoare atat pe el cat si brandul
 • intelege ca imaginea si actiunile sale se reflecta asupra brandului
 • este constient de viteaza de propagare a informatiei si forta ei
 • etse pregatit sa investeasca timp si energie in urmatoarele: cunoasterea aprofundata a brandului si a domeniului sau; integrarea in echipa brandului; promovarea brandului prin mijloacele personale, in viziunea proprie, primind desigur ajutor si recompense de la brand.
 • discuta cu placere despre brand, nu intelege misiunea de brand ambassador ca pe un job, ci mai degraba ca pe o activitate placuta, care poate face parte din rutina lui zilnica.
 • poate fi trend-setter si formator de opinie: este dispus a impartaseasca experienta sa cu altii, sa asculte si sa ofere sfaturi pentru utilizatorii obisnuiti, sa faca recomandari  si sa sustina brandul in discutii despre brand.
 • nu este un vanator de premii, oferte si ocazii speciale, si mai degraba un om perseverent, capabil de angajamente de durata, caruia ii place sa invete si sa isi construiasca o imagine.
 • fie ca este artistic sau tehnic, creativ sau mai degraba explicativ, este pasionat de ceea ce face si are grija de imaginea sa si a lucrurilor pe care le produce.
 • stie sa lucreze in echipa, pentru ca in spatele unui brand sunt defapt, mai multi oameni care trebuie sa lucreze impreuna pentru ca brandul sa se indrepte in directia buna.

Un gând despre „Cum arata un ambasador de brand?

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s