Tu cu ce branduri interactionezi in social media?

Se regasesc brandurile tale preferate din Facebook, Twitter, Youtube, printre cele identificate de eResearch ca fiind cele mai apreciate de utilizatorii de social media?
Printre marcile cele mai puternice in retelele sociale, mentionate de respondenti, se numara Coca-Cola, Nokia, Samsung, Apple, Orange, Vodafone si BMW.

Trebuie sa recunosc ca, in cazul meu, lista brandurilor cu care interactionez este putin „virusata” de faptul ca lucrez in social media, si petrec foarte mult timp mai degraba investigand decat degustand pur si simplu activitatile brandurilor in social media romaneasca. Dar cum eu sunt o minoritate 🙂 sa vedem ce spun majoritatea utilizatorilor de retele sociale:

Conform informatiilor pe care le-au impartasit respondentii, profilul unei marci de incredere in retelele sociale include, este caracterizat de  atribute precum seriozitate, atentie la nevoile consumatorului si modernitate. Un aspect important este si comunicarea constanta a marcii in retea. 

O alta intrebare la fel de importanta este…Ce faci cu un brand, daca iti place de el in social media? 🙂

De exemplu, 46% dintre respondenti nu scriu niciodata pe peretele contului personal experientele pe care le-au avut cu o anumita marca, iar 44% afirma ca nu posteaza informatii pe peretele marcilor. Doar 4% dintre respondenti sunt “deschisi” in relatia cu marcile, in sensul ca posteaza  zilnic pe wall informatii legate de experienta cu marcile. 2% dintre persoanele care au raspuns la studiu declara ca utilizarea retelei sociale este o sursa de divertisment si deconectare. Jocurile in retele sociale nu sunt extrem de atractive pentru toti utilizatorii. Doar 27% din esantion acceseaza retelele sociale pentru a se juca.

Studiul eResearch a fost realizat pe 886 de respondenti cu varste intre 16 si 49 de ani si este reprezentativ pentru populatia de utilizatori de internet a Romaniei din mediul urban. Mai multe informatii despre companie pe site si pe Facebook.

Un gând despre „Tu cu ce branduri interactionezi in social media?

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s