Online blackout. By SOPA and PIPA

 

SOPA (Stop Online Piracy Act) si PIPA (PROTECT IP Act) sunt 2 proiecte de acte normative din SUA ce prevad aplicarea unor reguli stricte in ceea ce priveste libertatea informatiei pe internet. Legi ce se vor extinde si la posturile de radio sau TV online ce contin elemente de copyright (Hm..oare or fi multe?). In toerie,  intentia e buna, pentru ca intradevar treaba cu drepturile de autor este sensibila si adesea incalcata. Insa forma in care se prezinta practic acele doua acte are implicatii ce se pot extinde la nivelul intregului internet. Ce te faci cu libertatea de exprimare? Let’s face it, se intampla in lumea asta ca oamenii sa gandeasca la fel si sa publice continuturi similare. Si apoi, exista solutii cum ar fi plata in schimbul continutului, vigilenta si amenzi, care pot regla aspectele legate de piraterie. A, da, si educarea oamenilor in spiritul respectarii copyright-ului.

SOPA poate injunghia conceptul de web browsing. Si conceptul de viralizare online. Le va duce inapoi cu vreo 10 ani. Pentru ce? Sau mai ales…pentru cine? Wikipedia, Google, Reddit sau WordPress impreuna cu alte site-uri mai mari sau mai mici din toata lumea protesteaza astazi impotriva SOPA & PIPA.

Aici explica Wikipedia exact cum a fost gandita si ce reprecursiuni poate avea SOPA. Dar cum Wikipedia va fi oprita, sper sa intelegeti azi din cele cateva cuvinte de mai sus. Si acest mesaj:

Iar aici, despre cum sa iti inchizi site-ul fara implicatii in SEO.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s