Pericolul din tramvai

Am vorbit astazi de dimineata cu o cunostinta pe Facebook si dupa ce mi-a povestit cele de mai jos, pe care le reproduc intocmai cum au fost spuse aici,   am decis ca trebuie sa vorbim neaparat despe astfel de lucruri. Pentru caeste  vorba despre siguranta de a iesi din casa, …si despre normalitate, sau lipsa ei, daca lucrurile stau asa cum se explica in mesajul de pe forum:

„Astazi 5 ianurie 2012 in jurul orei 8:45 in tramvaiul 41 ce venea dinspre Billa Drumul taberei spre Lujerul, prietena mea a fost intepata in spate cu un ac de o persoana inca neidentificata.
Aceasta persoana a urcat in spatele ei odata cu ea la statia 41 de la Billa DT iar apoi a simtit o intepatura tare in piciorul drept.
Cand s-a uita in spate era aceasta persoana care avea o basca in mana si a aruncat-o intr-o punga pe care o detinea si apoi se chinuia sa arunce in punga ceva ce parea lipit de podul palmei.
Prietena era un pic in stare de soc si nu a realizat ce s-a intamplat exact dar cand si-a dat seama a reusit sa faca poze persoanei care s-a dat jos la statia Lujerului.

Ea apoi a coborat la statie Pod Ciurel de unde am luat-o eu cu masina. A sunat la 112 si i s-a zis sa faca plangere la politie –
Am mers la Institutul de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals” unde s-a constatat intepatura (se vedea cu ochiul liber) i s-au recoltat probe pentru analize de sange si i s-au facut cateva vaccine profilactice pentru ce s-a putut.

Acuma timp de 6 luni trebuie sa mergem la analize si sa ne rugam ca nu a fost nimic pe ac.Ce nu se poate vaccina sunt Hepatita C si Hiv.

Semnalmente persoana:aprox 40 de ani , inaltime aprox 1.80, geaca culoare dechisa.poara ochelari de vedere, tuns scurt.In seara aceasa o sa mergem si la politiei pentru ca pe zi nu era nimeni la judiciar.” [n.r. pozele realizate in tramvai sunt disponibile aici]

Pentru ca am crescut intr-un cartier marginas al Bucurestilui, cu mare „renume”, stiu ca astfel de lucruri se pot intamplala la 5 metri in fata ta, cu sau fara ac, iar tipi dubiosi te pot jigni sau brusca doar pentru ca..au puterea. Asadar, sa incercam sa fim atenti la cei din jur…este trist sa fii nevoit sa fii cu ochii in patru pretudindeni, dar o astfel de intamplare chiar poate pune oamenii in pericol…indiferent de finalul ei, care sper sa fie unul bun in acest caz.

Un gând despre „Pericolul din tramvai

  1. Sant de acord cu protestatarii care din diverse motive majoritatea fiind sociale au iesit in strada sa-si exprime nemultumirea intr-un mod pasnic si democrat.Dar nu rezonez cu huliganii care au vandalizat si distrus Piata Uniri,profitand de acest prilej sa demonstreze inca odata lumii intregi ca nu esxista padure fara uscaturi.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s