Nu, nu este vorba despre „Iubire, ma despart de tine. Nu ne mai potrivim, si dupa acest mesaj iti voi da unfriend”. Despre acestea si despre cum 33% dintre respondentii la un studiu realizat de un ziar local din SUA au fost parasiti via Facebook vom vorbi alta data, cand poate am sa inteleg sensul despartirilor online…poate.
Este vorba despre cand, de ce si cum ne despartim de unele retele sociale sau site-uri la care suntem abonati.
De ce…
1. pentru ca obiectivele care i-au adus pe membrii in aceeasi retea sociala nu ne mai starnesc interes (asa cum s-a intamplat cu Hi5) sau sunt satisfacute mult mai bine de altceva (de exemplu, de Facebook).
2. pentru ca nu mai avem ce face in reteaua sociala respectiva: din lipsa de interactiune, prieteni, entertainment, beneficii de orice fel, renuntam sa o mai accesam si la un moment dat, teoretic cel putin, vom face si pasul de stergere a contului.
3. pentru ca primim prea multa informatie inutila si netargetata (de exemplu, mesajele saptamanale, din unele forumuri, de tipul „In aceasta saptamana NU ai trimis nici un mesaj, NU ai postat nimic, NU ai adaugat nicio poza, NU ai acumulat nici un punct”…nu ma vor face sa raman inscrisa in forumul respectiv si este corect sa ies inainte de a fi data afara 🙂 ) sau prea putina informatie si netargetata.
…sau pentru alte motive pe care va rog sa mi le spuneti 🙂
Cand…
Atunci cand motivele de mai sus devin suficient de cunvingatoare. Sau cand ne enerveaza inboxul prea-plin cu notificari.
Cum…
Urmand cu incredere pasii catre unsubscribe, delete sau suspend account. Nu intotdeauna acesti pasi sunt la-ndemana oricui, ceea ce nu trebuie sa fie o surpriza. Dar sa nu ne dam batuti! 🙂 Procesul este explicat clar si la obiect, pentru majoritatea conturilor online, aici.
Dar povestea notificarilor nu se opreste inca. Retelele sociale stiu sa joace cartea vinovatiei 🙂 Cam asa.
Este nevoie de determinare si strategie chiar si cand vine vorba de…social media breakup.