Si totusi exista iubire, si totusi exista blestem. [06.11.2010]

E in natura umana sa isi aminteasca despre bogatia sufletului unui om, despre genialitatea unui artist, sau despre forta unui lider de opinie mai ales atunci cand el se stinge. Dar fiecare pierdere ne mai invata o data sa facem asta inainte sa fie prea tarziu. Adrian Paunescu, prin vulcanismul sau, a reusit sa fie indragit, respectat, si deopotriva criticat, in toata viata sa dedicata audientei.

Mass-media online si offline miscata de pierderea personalitatii Adrian Paunescu, oameni de toate varstele si categoriile sociale au aprins azi-noapte lumanari in cinstea memoriei poetului, jurnalistului si omului politic Adrian Paunescu, 25 de mii de suporteri ai U. Craiova l-au omagiat la unison pe marele poet social Adrian Paunescu, ieri, pe stadion. Aceasta, dincolo desigur de durerea celor cu adevarat apropiati omului Adrianu Paunescu.

Un respect profund pentru acela care a incurajat cultura de masa, in ciuda numeroaselor sanctionari aduse acesteia de catre puterea comunista; el a inventat sintagmele „generatia in blugi si „muzica tanara” pentru a-si desemna tinerii spectatori de la fabulosul Cenaclu Flacara, la care si parintii mei au spus prezent de atatea ori, alaturi de tinerii care doreau libertate, amatori ai unui stil vestimentar nonconformist, iubitori ai folkului si rockului.

Am plans cand am invatat sa cant Ruga pentru parinti, cu mai bine de 10 ani in urma, la scoala. Si inca ma cutremura aceste versuri. Cred ca ceea ce ma intristeaza peste masura, astazi, este sentimentul trecerii in nefiinta a omului, dincolo de artistul si geniul, care vor dainui cu siguranta in timp.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s