Professional stuff: de ce sa estimezi costurile? [20.08.2008]

Estimarea costurilor nu tine, in definitiv, numai de managementul financiar. Te lovesti de estimari cand te gandesti ce sanse ai avea sa iesi cu „tipul (sau tipa) ala (sau aia) bun (sau buna, evident) in oras”, cand calculezi cam cati ani si bani iti trebuie sa iti indeplinesti toate dorintele, sau cand..baietii (in general, lor li se intampla mai des) incearca sa isi aduca aminte de cat timp sunt cu actuala prietena…din ce data, asta e deja un calcul precis 🙂 ..cam cand o sa te casatoresti sau cam cat de mare o sa fie compania la care ai sa fii brand manager peste 5 ani? Estimezi ca o sa ai masina ta..cat ma repede, dar nu chiar acum, pentru ca o masina mai implica si alte costuri decat…spalatorie auto si maimutoi de agatat la oglinda retrovizoare.

Se estimeaza costuri pentru campaniile electorale..si se depasesc. Se estimeaza gradele de degradare a mediului si se cauta solutii importiva poluarii…se estimeaza speranta de viata in deceniul viitor, nivelul de trai si asa mai departe.

La ce ne foloseste sa estimam, asadar? La fel ca si in managementul proiectelor, in viata estimarile ne pregates terenul pentru un plan cat mai realist. Financiar, strategic, personal. Pentru ca viata este, pana la urma, un proiect. A big one.

Estimarea costurilor pas cu pas – articol pentru Extreme Training

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s