Pauza de joaca: Rummibuk online sau… jocul de societate devine joc social. [18.11.2010]

Stiti sa jucati Rummy? Cand eram mica am invatat sa joc Rummy in familie, apoi am descoperit cu bucurie ca mai erau si alti (fosti 🙂 copii care invatasera si jocul s-a transformat in competitii acerbe pana dimineata, cu mii de puncte adunate.

Astazi am descoperit ca, iata, Facebook a prins si gustul acestui joc.
Et voila, Rummibuk sur le plus grande réseau social!

Pentru cei care nu au descoperit misterele acestui joc de societate, poveste lui este cam asa:

Rummikub sau Rummy este un joc cu piese pentru 2, 3 sau 4 jucători (evident, poti sa joci si singur dar asta incalca menirea jocului in sine, si in plus…how about some competition spirit, ha?), inventat în Israel. Mai important insa mi se pare mie ca a fost creat in jurul anului 1930 de către Ephraim Hertzano, născut în România şi care mai apoi a emigrat în Palestina. Asadar, de aici porneste totul!

…106 piese, 4 table de joc, hartie si obiect de scris. Toate piesele trebuie aranjate în aşa fel încât să se obţină serii şi suite. O serie este o grupare de piese (minim 3) cu aceeaşi valoare, dar de culori diferite (exemplu: 2 roşu, 2 albastru şi 2 portocaliu). O suită este un grup (tot de minim 3) în care piesele au valori consecutive şi sunt de aceeaşi culoare (exemplu: 10 negru, 11 negru, 12 negru şi 13 negru).

Si regulile jocului sunt, in fine, multe. Dar la gasiti pe Facebook …desigur in varianta adaptata pentru online.

De cand am facut cunostinta cu social media nu joc jocuri online. Ma tenteaza totusi sa incerc versiunea aceasta de Rummibuk...sau mai bine ma duc sa il caut pe cel clasic, ale carui piese le pot tine in mana, aranja in suite si formatii, subtiliza daca altfel nu se poate castiga sub nici o forma :))….Corect, pe Facebook nu poti sa trisezi la Rummy.

Si iata ce pot face amintirile din copilarie din noi. Cam asa functioneaza si istoria din spatele oricarui ad de succes: it’s a thing called emotion. Q.E.D.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s