Gooogle Plus, introducerea: the new and the Facebook.

Facebook are de trecut un nou test: cel mai serios competitor de pana acum a intrat in forta in motoarele de cautare. In motorul de cautare numarul unu, mai bine spus, pentru ca a intrat la propriu in el, ceea ce este un lucru extrem de la-ndemana pentru Google dar si inteligent.


Despre design n-am ce spune de rau, in the Google style, de la Gmail pana la Android, totul e simplu, intuitiv si impecabil. Poate putin prea simplu, pe alocuri, dar am sentimentul ca se va mai umple pe masura ce reteau sociala va crestIar despre lucurile noi pe care le aduce i materie de online socializing, iata cam cum stau lucrurile:

Circles – sunt forma de organizare pentru grupurile de persoane cu care interactionezi. Ai cateva cercuri prestabilite si poti sa iti creezi altele noi. Odata inclusa o persoana intr-un cerc va vedea continutul postat de tine numai daca il postezi specific si pentru acel cerc. Ceea ce este foarte fain, in principiu! Cu mentiunea ca trebuie sa te acomodezi cu acest proces de selectie. Dar exista, desigur si optiunea sa postezi continutul public.  Ce mi se pare ciudat este insa ca nu ai nevoie de aprobarea unei persoane pentru a o include in cercurile tale. Si, evident nu poti aproba adaugarile tale in cercurile celorlalti.  In fine, acest aspect poate fi reglat oarecum din optiunile de confidentialitate. Pentru ca daca nu vrei ca informatiile tale sa fie vizibile tuturor, le partajezi numai cu unele dintre cercurile, si ai rezolvat problema!
Stream-ul este fluxul de informati sharuite de catre cei din cercturile tale. Iar Sparks sunt domeniile tale de interes, in functie de care Google iti recomanda noutati, stiri, informatii recente din online.
Si mai sunt si cele doua functii de conversatie, Chat-ul, care mi se pare ca este ca cel din Gmail, pana acum, cu adaugirea ca il poti activa pentru fiecare dintre cercuri si hangout, functia ce permite video conferinte cu pana la 10 utilizatori de Google +.
Pana acum, se estimeaza ca Google Plus a adunat aproape 10 milioane de utilizatori la nivel global. Si creste cu viteza, deci ramane de vazut cu ce va mai veni nou, dupa ce se trece oficial pentru versiunea Beta, si daca Facebook este intradevar amenintat sau + este doar o alta retea sociala, pe langa Facebook.
Si mai ramane si intrebarea importanta: ce va aduce Google Plus pentru branduri?
We shall see.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s