Blog the world [31.10.2007]

Evrika!(http://www.mcs.drexel.edu/~crorres/Archimedes/contents.html)

Matematicienii stiu ei ce stiu. Universul este in definitiv construit din date, la fel ca si viata: ziua cand te-ai nascut, noaptea cand ti-ai pierdut virginitatea, ziua cand ti-ai luat masina, ziua cand te-ai angajat (a nu se interpreta in ordine cronologica…nu am inca masina), ziua cand te muti de la parinti, ziua cand intrii la facultate, dupamasa in care te casatoresti, etcaetera. Pana la varsta la care mai am doi ani si am sa pot canta oficial “Tanar vreau mereu sa fiu…” a la Voltaj (http://www.musicmix.ro/), am gasit trei zile de care sunt dependenta.

Ziua 1…si Dumnezeu a zis “Sa fie lumia!”. Si indiferent ce ar spune Darwin, a fost lumina. Evident, mai intai a fost aglomerarea de masa cosmica. (http://www.cybertown.com/timperod.html). E adevarat ca eram cu vreo 4 sute 50 de mii de secole mai mica, dar de atunci au aparut marea unde ne petrecem sarbatoarea muncii – uite un sovietism bun a.k.a. 1 mai – , flora si fauna pe care le-am conservat cu grija la Zoo, respectiv Gradina Botanica. Sincer, nu prea merita drumul pana la Banesaca pentru a face cu mana din afara custii animalelor jailed in Bucharest – va recomand Gradina Zoologica din Targoviste- dar e binevenit un drum pana la Cotroceni, pentru a simti aerul curat care iriga resedinta prezidentiala datorita sutelor de specii de plante. Mai presus de toate, din ziua1 a fost premeditata venirea omului pe pamanat. Iar eu sunt dependenta de oameni. Asa ca praise the Holly Day!

Ziua 2: 26 august 1988. Puteam sa ma nasc cu trei ani mai devreme, ca sa inteleg mai mult sin Revolutia Romana. (http://www.revolutie.ro/). Dar nu ma plang, am avut suficient timp sa incerc sa inteleg eterna perioada romanesca de tranzitie. Si dincolo de coruptie, moguli de presa si reforme neo-populiste, politica autohtona este un exercitiu foarte bun pentru minte si spirit: rezistenta si haz de necaz. In fiecare vara mai adaug cate doua sertare in memorie. Te sfatuiesc sa faci la fel: in primul pui ceea ce iti place si celelalt, evident, restul. Si daca poti, nu pierde printre dinti chieia de la sertarul cu lucrurile placute. Pica greu la stomac.

Imi place TNB (http://tnb.kappa.ro/), Libraia Eminescu, Marin Sorescu, Muzeul Sutu, Michael Bolton, masinile Nissan, soia, hainele in nuante de maro,Nelly Furtado, Vanilla Sky si nu imi plac Cheeky Girls. Cu Gigi Becali n-am nimic, sper doar sa nu ajunga presedinte. Toate au un rost pe lume.

Ziua 3: Azi. Pentru ca tu ai ajuns sa citesti si ultimele 5 randuri din dizertatia mea online. Azi imi place sa stiu ca cineva ma iubeste. Si daca nu-i asa, cel putin se preface foarte bine, deci ramane special ) Si imi place sa fiu sigura ca fericirea vine din zilele mici pe care le faci mari. Asa ca inchide computerul si iesi in oras. Sunt 22 de grade afara! Iar peste 50 de ani ai sa te rogi de altii sa te duca afara. Si daca ajungi la mare, blog the world cu picioarele goale..sper ca nu sunt cioburi la malul marii Negre.

Ioana B

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s