“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.” [10.12.2007]

Albert Einstein

– sau de ce sa visam iarna asta la mai bine –

Ieri. Ziua in care am intrat la facultate. Ziua in care am desoperit ca nici o cutie de inghetata, oricat ar fii de mare si de plina cu topping, nu iti opreste lacrimile dupa ce ai fost parasita. Ziua in care am aflat ca iubirea te gaseste oricunde te-ai ascunde…face ea cumva. Ziua in care am castigat primii mei bani. Ziua in care am condus prima data cu o viteza mai mare de 100 km/h…de unde scot barbatii atata adrenalina? Ziua in care am descoperit Visul American. In fine, ziua in care am mancat prima data singura cu furculita…fara sa pictez bucataria. Asta a fost de mult… 19 ani si trei luni, cam 7025 de zile, 168600 de ore, din care am invatat sa cred, sa zambesc, sa tip, sa caut, sa ascund, sa astept, sa ma impiedic si sa ma ridic. Si viata merge mai departe, indiferent daca ne acordam sau nu timpul sa invatam din ea. De ce? Pentru ca poate 🙂

Azi. Azi scriu. Si ma gandesc la prietenii mei. Ce bine ca pot sa ii numar pe degete…si ce daca im trebuie mai multe maini de cat am …? 🙂 Si traiesc fiecare clipa, la cinema, la biblioteca, in club, la etajul trei in Unirea Shoping center. Si la facultate. Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima, se spune. Dar cum iti dai seama daca faci sau nu asa? Iti dau o sugestie..inainte sa iesi dimineata din baie, uita-te in oglinda si intreaba-te: Si daca ziua de azi ar fi ultima…? Am un feeling ca ai sa zambesti dupa ce ti-ai raspuns. Sau chiar daca nu iti convin ideile care ti-au apasat intreupatorul imgainatiei, nu sparge oglinda..pe principiul Nu omorati mesagerul!

Maine. Sper ca maine sa fie mai cald decat azi. Sper ca anul acesta sa ninga frumos de Craciun…sau macar de Revelion. Sper sa am timp sa visez si sper sa ai timp sa visam.

Einstein a fost in final, un visator ironic si inteligent. E drept ca profesorul lui de fizica nu a vazut nici o sclipire in tezele lui care l-au lasat corigent. Dar cine dintre ei a ramas in istorie? :))

Scurt pe doi, daca pentru el au functionat lectia din trecut, entuziasmul clipei prezente si speranta ca va fi mai bine, de ce sa nu functioneze si la tine? Macar iarna permite-ti sa visezi frumos..cu ochii deshisi sau inchisi.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s